Kött & Chark

Korv eller kalops, pastrami eller pastej, trend eller tradition?
Bredden inom kött & chark är helt fantastisk och en utmaning vi älskar!

Utveckla din Kött & Chark med hjälp av oss!

Som kund hos oss får du del av mer än 60 års kunskap och erfarenhet av skräddarsydd smaksättning och utveckling inom alla typer av kött- och charkprodukter av nöt-, fläsk, vilt- eller fågelkött.
Till din produktion levererar vi batchanpassade, kvalitetssäkrade kryddor, kryddblandningar, kompletta blandningar och mycket mer.

Kontakta oss för mer information om vår Kött & Chark utveckling.
Kött & Chark behöver innovation, hämta inspiration hos Culinar.

Från start till mål

Vår ambition är att hjälpa till med alla led i kedjan från idé till färdig konsumentprodukt,
så att du som kund kommer snabbt från start till mål.

Inspiration och idéer

Ibland, när är dagarna är fyllda till bredden med uppgifter, kan det vara svårt få tiden att räcka till för experiment och provkörningar.

Då vi kan hjälpa till. Vi håller koll på kommande trender. Vi plockar hem och testar nya intressanta ingredienser. Vi utvecklar nya produktidéer och kombinerar nya spännande smaker.

Och, slutligen, vi berättar mer än gärna om allt detta för våra kunder!

Smaksättning

Smaksättning av kött- och charkprodukter handlar om att få till smaken, munkänslan och konsistensen!

Vi utvecklar kundunika recept utifrån dina önskemål och de speciella förutsättningar som gäller i din produktion.

Vi vet vilka kryddor som fungerar i olika typer av recept, vilka övriga ingredienser som krävs i recepten och hur de funkar tillsammans i olika tillverkningsmetoder.

Till vår hjälp har vi hela Culinars stora sortiment av kvalitetssäkrade ingredienser.

I vår välutrustade pilotfabrik tar vår charkmästare fram provbatcher av din produkt inför presentation och utvärdering.

Produkter

Culinar erbjuder en mängd olika produkter till kött- och charkföretag:

  1. Torra kryddor och kryddblandningar, används som smaksättande ingrediens i recept eller som ytkrydda.
  2. Övriga ingredienser, salt, socker, potatismjöl, potatisfiber askorbinsyra och mycket, mycket mer.
  3. Kompletta blandningar med alla torra ingredienser i receptet utom köttråvaran – Underlättar och rationaliserar arbetet i din produktion.
  4. Lakemedel för olika köttslag och typer av produkter,
  5. Färsk riven lök – det moderna alternativet till fryst lök. Ger mer smak och mindre spill.
  6. Fint svenskt potatismjöl och specialstärkelser  från vårt systerföretag Lyckeby.
  7. Potatisfiber, POTEX, svensk tillverkning från vårt systerföretag Lyckeby
  8. Batchanpassade förpackningar för rationell hantering i din produktion.
  9. Flytande smaksättare – såser, marinader, glazer och fonder – erbjuder stora möjligheter inom kött och chark.  Läs mer.

Culinar SKOLA

Vi erbjuder våra kunder mervärden av olika slag. Culinar SKOLA är ett sådant.
Culinar SKOLA erbjuder korta kurser med olika tema.

Kurserna – som varvar teori med praktik på ett konkret och matnyttigt sätt – leds av våra erfarna medarbetare.

Läs mer om Culinar SKOLA här.

Delta i Culinar SKOLA.

Kvalitet, spårbarhet och säkerhet

Systematiskt kvalitetsarbete tillhör grundstenarna i hela vår verksamhet.

Besök gärna vår kvalitetssida. Här kan du läsa mer om vårt kvalitetsarbete och ladda ner våra certifikat.

Kontakta oss

Sverige
- region norr

Fredrik Fröjd
KAM
Telefon: +464458521
E-post: fredrik.frojd@culinar.se

Sverige - region väst

Rikard Taylor
KAM
Telefon: +46767213483
E-post: rikard.taylor@culinar.se

Sverige - region syd

Leif Johansson
KAM
Telefon: +464458523
E-post: leif.johansson@culinar.se

Norge

Alimenta
Distributör
Telefon: +4767073800
E-post: info@alimenta.no
http://www.alimenta.no

Finland

tPlus
Distributör
Telefon: +358103213086
E-post: tiina.varkoi@tplus.fi
http://www.tplus.fi

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer